19 Dec
19Dec

Skrevet av: Jan Kenneth Hansen

Oppdatert: 16.12.23

For dere som leser Nettpenger.com, er det sikkert mange som lurer på, hvordan tjener dere penger på innhold? En av disse inntektskildene er gjesteposter, som er rett og slett en mulighet for andre nettsider å få en backlink fra oss. I tillegg vil dette skape trafikk for dem, da Nettpenger har en god del besøkende per måned. Her ser du hvilke nettsider vi tilbyr gjesteposter på per 2023

Den totale omsetningen per 2023 er på ca. 478 000 kroner på gjesteposter, Affiliated-avtaler og mye mer. Gjesteposter står for ca. 40 % av omsetningen på disse nettsidene, og kostandene per år for å drive dem er på ca. 600 kroner per stykk med hosting og domene. 

Det er ganske mange forskjellige nettsider med forskjellige tema, noe som gjør det enklere å få inn tilbud om gjesteposter. Så hvordan kan du komme i gang med dette selv, og hvilke verktøy trenger du?

1# En enkel nettsidebygger

Alle nettsider på Gjesteposter.com er utviklet med Site123, som er en kjempeenkel løsning for å utvikle pene nettsider. For oss har det bestandig vært innholdet som er viktigst, ikke nødvendigvis detaljene. Å kjøpe Wordpress maler til 1000 kroner per smell er vi ikke interessert i, og arbeidet med å utvikle dem er et mareritt. Site123 leverer en ferdigpakke med maler som er mobiloptimalisert - og dette liker Google. 

2# Finn et godt tema for nettsiden

Bruk en søkeordtjeneste som hjelper det til å finne gode søkeord du kan basere innholdet ditt på, eller lag en åpen nettside med forskjellige tema. Men husk, en nettside med åpne tema kan ta mye lengre tid å rangere på Google! 

3# Finn målgruppene dine og lag innhold om dem

Det er mange forskjellige bransjer som søker etter backlinks på nettet, men de vi tjener mest på er forbrukslån- og casino blogger. Du kan selvfølgelig finne andre bransjer som er ute etter backlinks, men bare ta det som et tips. 

Men hvordan finner du din målgruppe? Det trenger du ikke! Målet er at de skal finne deg. Slik gjør du det: 

  • Finn søkeord relatert til bransjene som du vil skrive om. Da kan du for eksempel bruke "keyword surfer" som er en gratis Chrome-utvidelse. 
  • Søk for eksempel på "forbrukslån", så får du opp forskjellige søkeord du kan satse på i keyword surfer
  • Skriv flere artikler og lenk opp til de de nettsidene som rangerer høyest for disse søkeordene på Google.

Da vil du få tilbud om backlinks på din nettside i løpet av bare noen få måneder. Hvorfor? Fordi konkurrentene av de nettsidene du har skrevet om, vil også ha en backlink fra deg!

Du skjønner - Nye nettsider analyserer hvor konkurrentene sine har backlinks hele tiden. Når de finner din nettside på denne listen, vil de prøve å kontakte deg. 

4# Ansett en på Fiverr for backlinks 

Jo høyre DA/DR rate din nettside har, jo bedre betalt kan du ta for backlinks etter hvert. Derfor er det viktig at du finner en rask måte for å øke disse parameterne. På Fiverr kan du kjøpe gjesteinnlegg på allerede etablerte nettsider. 

Men du nå først sjekke at disse nettsidene ikke har en høy spam score. Dette kan du gjøre ved å laste ned Moz Bar som er enda en gratis Chrome utvidelse. 

Jeg kan anbefale denne karen for hjelp med backlinks. 

Hva kan du bruke for å skrive innhold?

Vi bruker en kombinasjon av ChatGPT, Bard og SurferSEO. Vi bruker kun gratisversjonen av ChatGPT for å komme opp med ideer til artikler, og deretter så bruker vi Bard for å innhente mer oppdatert informasjon om det trengs. 

SurferSEO er derimot ikke gratis. Men dette er en god investering når du trenger å implementere søkeord i teksten - Du kan sjekke prisene her

Fordelen med Surfer SEO, er at den analyserer konkurrentene dine på Google, og hvilke søkeord de bruker. Den velger lengde og søkeordene du trenger for å optimalisere teksten. 


Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.