26 Dec
26Dec

Mange begynner i feil ende når det gjelder å opprette egne hjemmesider. De tenker på layout og design, men tenker lite på hvordan der skal få inn trafikk til nettsidene. I tillegg er det vanskelig å endre på SEO i ettertid etter at nettsidene er lansert. Derfor kan det være lurt å ta et rimelig SEO kurs først for å starte på riktig fot, slik at du slipper å gjøre om masse på nettsidene i ettertid.

Hvorfor starte med SEO?

SEO er selve målestokken for nettsider over hvor godt de kan prestere på Google. Mange i Nore ansetter SEO rådgivere som koster dem flere titalls tusen kroner i måneden for å gjøre jobben. Årsaken til dette er at de kan redusere sine annonsekostnadene etter hvert ved å rangere bedre organisk i søkemotorene. 

Organisk vil si at du rangerer naturlig på søkeord som er relevant for din bedrift på Google, uten at du trenger å betale for dette. 

Årsaken til at du bør starte med SEO er at det blir rimeligere i starten er å sørge for at det er ingenting som skal hindre deg i å rangere godt på Google. Du får kanskje ikke førsteplassen med en gang, men over tid så vil du merke bedre og bedre rangering når alle elementer er på plass på nettsidene dine. 

Hva innbefatter et SEO-kurs?

Et SEO kurs vil lære deg det mest grunnleggende du trenger for å begynne på din nettside: 

  • Hvordan du skal legge opp førstesiden
  • Skrive meta titler og metabeskrivelser
  • Legge opp menyer på nettsiden din
  • Hvordan implementere interne og eksterne lenker
  • Hvordan implementere søkeord i teksten
  • Hvordan utføre enkel konkurranseanalyser
  • Verktøy du trenger for optimal SEO på tekster og hjemmesider
  • Hvordan skaffe backlinks til dine nettsider

Men vi anbefaler å ta et kurs som er tilpasset bransjen du jobber med, for eksempel SEOHjelp som skreddersyr kursene til hver enkelt. 

Hvor raskt kan du se resultater på SEO?

I begynnelsen gir ikke Google så mye kjærlighet til nye nettsider dessverre. Det er vanlig å se resultater og få inn organisk trafikk etter 6 måneder så lenge du følger gode SEO-prinsippers som er utprøvd og testet over lang tid. Hvis ikke, tar det enda lengre tid. 

Når du starter en ny nettsider er nok alle avhengig av å kjøre markedsføringskampanjer, enten på Google, nettaviser eller sosiale medier. Men målet er etter hvert å redusere annonsekostnadene dine ved hjelpe av organisk trafikk på relevante søkeord for deg. 

SEO er altså en kontinuerlig prosess, og kan ikke måles på en spesifikk tidsramme for å få effekt av det. Alt er avhengig av hvor mye stoff du skal legge ut på nettsidene dine, og hvor stor konkurranse du har. 

Men med de rette verktøyene og et godt SEO kurs i forveien, kan jobben med organisk trafikk bli mye lettere. 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.